YALOVA / MERKEZ - Safran İlkokulu

Ock

Okulumuz 3.sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde trafik eğitimine katılarak hem eğlendi hem de öğrendi.

Haz

Okulumuz öğrencileri il geneli yapılan Geleneksel Çocuk Oyunları yarışmalarında hem okulumuzu temsil etmiş hem de çok keyifli zaman geçirmişlerdir.

Haz

02.06.2023 Cuma Günü saat 12.30-15.30 arasında  Safran Köyü Muhtarlığı önünde okulumuzun 2. Geleneksel Pilav Günü Şenliği olacaktır.Katılımlarınızı bekleriz.

May

ÇEDES  Projesi kapsamında   kardeş okulumuz olarak belirlenen Malatya ili Pötürge ilçesi Nohutlu İlkokulu/Ortaokulu ile iletişim kuruldu,online olarak öğrencilerimiz buluşturuldu.Kardeş okulumuz için kermes etkinliğimiz gerçekleştirildi.Safran İlk/Ortaokulu olarak emeği gecen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda  çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisinin açılışı ile beraber Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmaya başladı.

Biz de Safran İlkokulu ve Ortaokulu olarak büyük bir coşkuyla 23 Nisan 'ı kutladık.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder,tüm çocuklarımızın bayramını kutlarız.

Nis

Okulumuz Öğrencileri Yalova Çocuk Tiyatrosu 'nda Yalova Belediyesi ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gösterime sunulan deprem öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenlerin anlatıldığı "Benim Güzel Dünyam" isimli  tiyatro oyununu izledi. İzlerken hem keyifli zaman geçirdiler,hem de deprem konusunda bilinçlendiler.

Nis

okulumuz 3/A sınıfı öğretmen ve öğrencileri Hayat Bilgisi dersinden "Yönetim Birimleri " temasını  Köy Muhtarı Hakan SARAÇOĞLU'nu  ziyaret ederek ,ropörtajlar yaparak işlemişlerdir.Hem konuyu daha iyi anlamış hem de çeşitli ikramlarla eğlenceli bir gün geçirmişlerdir.

Mrt

Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında okulumuz öprencilerine  Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından trafik eğitimi verildi.

Mrt

Sağlık,Temizlik ve Beslenme kulübü Öğretmeni Şebnem GÜRAY KİLİM, Toplum Hizmeti "Hareketli Yaşam,Dengeli Beslenme " çalışmasını düzenledi. Öğrencilere sabah sporu yaptırılııp ,ardından da muz ikram edilerek ,müzik eşliğinde oyunlar oynatıldı.

Mrt

"İstiklal Marşı'nı milletime hediye ettim. O milletindir, benimle alakası kesilmiştir.

Zaten o milletin öz malı ve eseridir. Ben yalnız gördüğümü yazdım."

Mehmet Akif ERSOY

Mrt

Okulumuz Rehber Öğretmeni Mesut TOSUN tarafından velilerimize Bağımlılıkla Mücadele Semineri verilmiştir.

Ock

Okulumuzda  karne heyecanı Okul Müdürümüzün dağıttığı hikaye kitaplarının mutluluğu ....

Ock

Okulumuzda İlkokullar arası Akıl-Zeka oyunları kapsamında Mangala,Pentago,Equilibrio, Küre ve Qbitz oyunları Turnuvaları yapıldı.Sınıflarımızdan katılan öğrencilerimize Katılım Sertifikaları ve çeşitli hediyeler verilirken turnuvada her alanda 1. olan öğrencilerimize de madalya sunuldu. Tüm öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.Öğretmenlerimize de bu süreçte desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz Anasınıfı B Şubesinde   tüm öğrenciler için toplu doğum günü partisi  yapıldı.

Ara

Okulumuz İlkokul  öğrencileri arasında ve Ortaokul öğrencileri arasında MANGALA turnuvası yapıldı.Kaybedeni olmayan bu turnuvada öğrenciler mangala oynarken hem dikkatli davranmanın hem de stratejik oynamanın önemini kavradılar. Bu süreçte emeklerinden dolayı tüm öğretmenlerimize  teşekkür ederiz. Öğrencierimizi de tebrik eder,başarılarının devam etmesini dileriz.